dijous, 18 d’octubre del 2012

Una diada de Santa Teresa per recordar








Els Nens del Vendrell van signar diumenge una altra actuació que quedarà per a la història. Va ser diumenge, en la Plaça Vella, en la seva diada de la Fira de Santa Teresa, on uns Nens pletòrics van descarregar una nova torre de vuit, la segona de la temporada amb tan sols nou dies de diferència, un fet que mai s’havia produït al llarg de la seva dilatada història.

Els Nens van arrodonir una magnífica actuació en descarregar amb una gran solvència dos castells de vuit i plantar un intent de tres de vuit que tot i pujar amb bones sensacions no va poder culminar-se. Precisament, l’objectiu de la colla per a la diada de la Fira era el de descarregar dos castells de vuit, un plantejament que ja van aconseguir en el passat Concurs de Castells de Tarragona. Per això, la colla del Vendrell va sortir amb la intenció de repetir en plaça pròpia, com a mínim, aquella actuació, a la qual s’afegia la possibilitat de plantejar-se el anhelat tres.



De sortida, els de la camisa vermella van optar pel quatre de vuit, un castell que es va descarregar sense cap tipus d’incidència, amb molta seguretat, convertint-se en una construcció a la que la colla ha agafat la màxima confiança des que ara fa un mes es va descarregar el primer. En aquest cas, el quatre de vuit de diumenge era el tercer de la temporada, al qual s’ha de sumar el que va quedar només en carregat a la diada de Calafell.

En segona ronda uns Nens valents van atacar amb decisió un dels castells més emblemàtics de la seva història, la torre de vuit folrada. El fet de presentar aquesta construcció en el programa de castells per a l’actuació de diumenge certificava la confiança i l’estat anímic de la colla, així com el convenciment en tota la feina que s’ha vingut duent a terme durant els assajos. I així va ser, ja que els Nens van descarregar una torre modèlica, la segona de la temporada, convertint aquesta temporada en una de les quedarà per a la història de la colla, ja que mai s’havien descarregat dues en un mateix any.

La torre, a més, va pujar sòlida, ràpida i amb molta corda, i la descarregada va desfermar l’eufòria entre els membres de la colla i els espectadors d’una plaça plena de gom a gom.




Dos castells de vuit descarregats en una mateixa diada ja implicava un èxit absolut, però els Nens el van voler arrodonir plantant un tres de vuit que va quedar en intent. Amb tot, es tracta d’una construcció que els Nens han treballat i assajat intensament durant els últims mesos i que la colla el té entre cella i cella. En ronda de repetició, van descarregar un quatre de set amb agulla de tràmit.

Pel que fa a les altres colles, la diada de Santa Teresa es recordarà per la impressionant actuació de la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona, una agrupació que sempre ha manifestat la seva estima per la plaça del Vendrell i que sempre ha vingut a signar actuacions de màxims. Però diumenge els de la camisa lila van anar molt més enllà, ja que no només van signar la millor actuació mai feta per colla alguna a la Plaça Vella, sinó que van aconseguir descarregar per primera vegada en el seu historial el cinc de nou folrat, un espectacle que va ser rebut amb deliri a la plaça.


La colla de Tarragona, a més, va acompanyar aquesta impressionant construcció d’un altre gamma extra, un nou de vuit, i d’un tres de nou. Però les sorpreses no s’acabarien aquí, ja que van arrodonir aquesta històrica actuació d’un pilar de set amb folre que es va descarregar sense problemes. Una actuació per emmarcar i per recordar, i que per sempre més establirà un profund vincle entre la colla tarragonina i la plaça Vella del Vendrell.

I el mateix cal dir de les altres colles que hi van actuar, les dues vallenques, que van tancar la seva diada amb uns registres idèntics –cinc de vuit, quatre de nou i quatre de vuit- amb la mirada posada en la propera diada de Santa Úrsula.



La diada castellera de la Fira de Santa Teresa, en definitiva, serà recordada per la grandíssima actuació que totes quatre colles van oferir. Pel que fa als Nens del Vendrell, els ha aportat la recompensa que durant les últimes actuacions venen recollint després de tota la feina desenvolupada durant tota la temporada, i que els ha omplert de confiança de cara a consolidar aquests castells i a mirar, amb optimisme, nous reptes.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada