dijous, 28 de juliol del 2011

Estrenem la torre de set per partida doble a la Festa Major del Vendrell



Els dies de celebració de la Festa Major del Vendrell han estat prou profitosos per als Nens, ja que hem pogut recuperar sensacions i resultats, a més de demostrar el potencial de la nostra colla.

Hem descarregat la torre de set dos dies consecutius, hem fet en tres jornades cinc castells de gamma alta de set (dos torres de 7, un 5 de 7 i dos 4 de set amb l’agulla) i més de 27 castells, comptant els 14 pilars dels dos dies de cercavila. Una autèntica demostració castellera i festiva fruit del treball de tota la colla, del recolzament dels grups de cultura popular de la nostra vila i de tots els vendrellenc i vendrellenques que ens han donat el seu escalf incondicional aquest dies durant les dues diades.

Prèvia de Santa Anna

L’activitat castellera va començar diumenge a la nit, just després de l’assaig conjunt amb la resta de grups de cultura popular del Vendrell, quan es va decidir fer un assaig/actuació com a prèvia de la gran diada de Festa Major. L’objectiu era el de fer les últimes proves abans de l’actuació de dimarts, tot retallant el període que anava entre l’últim assaig de divendres i la diada. Com a resultat final es va descarregar un quatre de set amb l’agulla, un quatre de set seminet i dos pilars de quatre, a més d’un intent desmuntat de cinc de set. Com a dada positiva es va aprofitar per assajar a sobre de la pinya el tronc de la torre de set i el del quatre de vuit.

Diada de Santa: castells de gamma alta de set amb la primera torre de la temporada

Dimarts va arribar el gran dia. Matinades al matí, pilar a la Plaça Vella cap a les 11 just a la sortida de Santa Anna i cercavila amb la resta de grups. En acabar, versots del diables i la tradicional actuació de Festa Major. Com ja va passar l’any passat, la plaça estava plena de gom a gom, i pocs minuts desprès de tres quarts de dues de la tarda, els Nens del Vendrell preníem la paraula entrant a plaça amb un pilar de quatre caminant. Tot seguit, el plat fortdel dia: ens enfrontàvem a la torre de set.


Era la primera vegada que la portàvem a plaça a aquesta temporada, desprès d’unes setmanes d’intensos assajos. La construcció va bastir-se amb la mateixa seguretat que havia mostrat durant el passat any, un domini que ens hi va permetre recuperar la torre de vuit amb folre per a la diada de Santa Teresa. En aquesta ocasió, la torre presentava novetats a nivell de dosos (debut de la Natàlia) i cassola (no hi era el Biel) brespecte l’alineació de la temporada passada. Tot i els canvis, la torre de set es va descarregar amb moltíssima seguretat i aplom.

Per a la segona ronda, els Nens del Vendrell ens havíem reservat el cinc de set. Un castell que va pujar molt ràpidament i sense perdre la forma en cap moment, la qual cosa va permetre que es descarregués sense cap tipus de complicació el quart cinc de set de la temporada.

En tercera ronda, tot i que molta gent preguntava pel quatre de vuit, es va optar finalment pel quatre de set amb l’agulla. Com ja s’havia vist a les rondes anteriors, el castell es va descarregar de manera molt ràpida i segura, i ens apuntaven així el nostre setè quatre de set de la temporada. Van tancar actuació amb els pilars de cinc simultanis.

Va ser una diada molt ràpida, on totes les construccions es van resoldre amb molta solvència i sense cap tipus d’incidència o patiment, la qual cosa va deixar un molt bon sabor de boca a tothom, així com la sensació d’haver pogut recollir els fruits a la molta feina que la gent de la colla ha fet.Justificar a ambos lados


I al dia següent, Santa Anneta amb la segona torre de set

Si dimarts, en la diada de Festa Major, ens varem anotar la primera torre de set de la temporada, el dimecres a la tarda, en l’actuació corresponent al dia de Santa Anneta, vam poder completar la nostra exhibició descarregant una nova torre de set. Dos en dos dies.

De la mateixa manera que el dia anterior, es va mobilitzar un importantíssim número de camises vermelles. I, de la mateixa manera que dimarts, es va tornar a produir una gran comunió amb l’afició vendrellenca. Tot i tractar-se d’una actuació d’exhibició dels diferents grups de cultura del Vendrell, en la que tradicionalment no es fan gran castells, els Nens no vam voler desaprofitar l’oportunitat de tornar a demostrar el nostre potencial. I en una Plaça Nova plena de gom a gom, amb una colla confiada i convençuda en les seves possibilitats es va obrir la nostra demostració plantant una nova torre de set. Un castell que va pujar a la primera, ràpid i molt bé de mides, i que es va descarregar amb solvència desfermant la satisfacció entre la colla i el públic.

Els Nens vam completar l’actuació descarregant un quatre de set que es va resoldre sense cap tipus de complicació, amb molta seguretat i aplom, així com un pilar de cinc a la mateixa plaça i diversos pilars de quatre al llarg de la cercavila posterior.

I ara a pels castells de vuit!

La confiança dels resultats aconseguits amb les dues torres descarregades en dos dies obre unes expectatives per a l’agrupació que passen per el treball intens als assajos de dimecres i divendres que queden fins a les dues properes cites, la de la Festa Major de Sant Vicenç, el divendres dia 5, i la de Llorenç del Penedès, el diumenge 7, on l’objectiu passa per assolir el primer quatre de vuit de l‘any i qui sap si alguna cosa més.

dissabte, 23 de juliol del 2011

Castells en els cartells de Festa Major



La riquesa de la cultura popular del Vendrell és un dels seus elements distintius. La presència d’aquest tipus de manifestacions té un llarg recorregut històric, i amb la vitalitat demostrada pels diferents grups podem afirmar que gaudeix d’una bona salut. En el cas dels castells, és coneguda la importància que l’afició castellera va tenir en la revifalla que l’activitat va experimentar a partir del segon quart del segle XX.

Que els castells han format part destacada del paisatge social i cultural del Vendrell és un fet que es pot copsar observant els cartells de les Festes Majors de diferents anys. Aquí en deixo uns exemples on tenen un major o menor protagonisme, ja sigui en forma de construcció o de reproducció d'un casteller.














divendres, 22 de juliol del 2011

"Ho portem dins". Un gran vídeo

Un gran vídeo.





dijous, 21 de juliol del 2011

Dos assajos més i diada de Festa Major


El proper dimarts tenim la gran diada de Festa Major. Davant del nostre públic, en la nostra plaça, amb tot un munt d'hores de treball, esforç i il·lusió al darrera. Per arribar en les millors condicions queden, abans, dues importants etapes: l’assaig de demà divendres al local i l’actuació de diumenge a la nit a la Plaça Vella. Dos assajos per fer una gran diada.

I com que encara tinc ben presents els moments que vam viure l’any passat en aquesta mateixa diada aprofito per reviure’ls, que per això, entre altres coses, serveix la memòria.





Quatre de vuit dels Nens del Vendrell 26/07/2010 from Lluís Camell on Vimeo.


Nota pel Biel: gràcies fill, per haver-nos regalat moments com aquest. A la teva mare i a mi encara se'ns posa la pell de gallina quan treus el cap per sobre dels dosos.

dilluns, 18 de juliol del 2011

Calafell, 17 de juliol de 2011



Calafell, 17 de juliol de 2011 Xics de Granollers: 4de7, 3de7a, 3de7, Pde5, 2Pde4 Nens del Vendrell: 3de7, 4de7, Tde6, Pde5, 2Pde4, Pde4xsota

Diumenge, en el marc de la Festa Major de Calafell poble, es va celebrar la tradicional actuació castellera a càrrec dels Nens del Vendrell i els Xics de Granollers. Una diada que forma part del calendari d’estiu dels vendrellencs i que arriba just una setmana abans d’una de les cites més importants de l’any per als de la camisa vermella.

Símptoma de la proximitat de l’actuació de Festa Major, els Nens del Vendrell van arrossegar un important número de camises a la Plaça de Catalunya de Calafell. Una diada que es va desenvolupar amb una bona assistència de públic i amb un bon ritme per part de les dues colles actuants, i que els vendrellencs van plantejar amb l’objectiu de completar una diada tranquil·la que els permetés arribar en les millors condicions a la cita de Santa Anna, tot aprofitant, al mateix temps, per rodar canalla.

Els Nens del Vendrell van descarregar en primera ronda un plàcid tres de set, que es va resoldre sense incidències, acompanyat d’un quatre de set i una torre de sis on es va estrenar una nova cassola. Un pilar de cinc amb un altre debut a l’aleta i tres pilars de quatre, un d’ells per sota, van servir per tancar l’actuació.

Pel que fa als Xics de Granollers van tancar actuació amb uns bons registres, descarregant amb solvència un quatre de set, un tres de set amb agulla, un tres de set, un pilar de cinc i dos pilars de quatre.

Els Nens del Vendrell entren de ple en la setmana de preparació de la diada de Festa Major del dimarts 26 de juliol, a les 13.30 hores, a la Plaça Vella. Els assajos s’intensificaran durant aquesta setmana, especialment els de dimecres i el de divendres. Així mateix, diumenge, a les 22.00 hores, els del Vendrell tenen un important assaig en forma d’actuació a la Plaça Vella, com a prova final abans de la diada de dimarts. Una setmana intensa de preparació per a la qual s’espera mobilitzar el màxim número de castellers i poder fer les proves necessàries per arribar a dimarts en les millors condicions d’oferir una gran diada.


Feu clic aquí per veure les fotos de la didada

dissabte, 16 de juliol del 2011

Nens-letter especial Festa Major 2011





Banyeres del Penedès, 10 de juliol de 2011



Banyeres del Penedès, 11 de juliol de 2011

Bordegassos de Vilanova: 3de7, id4de7, 4de7, Tde6, 2 Pde4
Minyons de l'Arboç: 3de7, 4de7, 5de6a, Vano de 5
Nens del Vendrell: 4de7a, i5de7, 3de7, 4de7, Pde5, 2Pde4, Pde4 per sota

Diumenge 10 de juliol els Nens del Vendrell vam actuar juntament amb els Minyons de l’Arboç i els Bordegassos de Vilanova a la Festa Major de Banyeres del Penedès, tot just l’any que es celebra el desè aniversari de la diada castellera d’aquesta població penedesenca, que es va consolidant any rera any com una diada tradicional en el calendari casteller de la comarca.

En primera ronda vam descarregar un segur quatre de set amb l’agulla, el cinquè de l’any per al Nens. Amb la voluntat de continuar amb els castells de set i mig, vam van portar a plaça el que havia de ser el quart cinc de set d’aquesta temporada. Aquesta vegada el castell, amb les cassoles col·locades, va perdre lleugerament la forma, per la qual cosa es va donar l’ordre de desmuntar, però quan ja baixava es va trencar. Al torn de repetició es va descarregar un tres de set sense cap complicació, i, en tercera ronda, un quatre de set.

Al torn de pilars, els Nens del Vendrell vam descarregar en primera instància un pilar de cinc, per completar a continuació tres pilars de quatre simultanis de comiat, un d’ells aixecat per sota.

Per la seva part, els Minyons de l’Arboç varen completar un tres de set, un quatre de set i un cinc de sis amb l’agulla i un vano de cinc, mentre que els Bordegassos de Vilanova completaven un tres de set, un quatre de set, després d’un primer intent desmuntat, una torre de sis i dos pilars de quatre simultanis.

Els Nens del Vendrell seguim la nostra preparació de cara a la diada de Santa Anna amb assajos dimecres i divendres. Aquesta setmana, l'assaig de dimecres serà a Torredembarra conjuntament amb els Nois de la Torre, amb la voluntat de sumar un gran nombre d’efectius per treballar més intensament els troncs dels castells. El divendres, en canvi, tornarem al local per assajar a partir de les 10 de la nit.

La propera actuació serà el diumenge 17 de juliol a les 12:30 hores a la plaça Catalunya de Calafell Poble en el marc de la Diada de Festa Major de Calafell, acompanyats dels Xics de Granollers.


dimecres, 6 de juliol del 2011

dilluns, 4 de juliol del 2011

Calafell Platja, 3 de juliol de 2011

Calafell platja, 3 de juliol de 2011
Xicots de Vilafranca: 3de7a, 5de7, rde7a, Pde5, 2 Pde4
Nens del Vendrell: 4de7a, 4de7, 3de7a, Pde5, 2Pde4, Pde4 per sota


Els Nens del Vendrell vam tancar diumenge una nova actuació de castells de la gamma alta de set demostrant el domini de la colla amb aquest tipus d’estructures. Va ser al Passeig Marítim de Calafell Platja, en el marc de les Festes de Sant Pere, una tradicional actuació del nostre calendari que es va desenvolupar amb bon ritme i força públic.

Acompanyats pels Xicots de Vilafranca, els Nens vam plantejar una actuació amb l’objectiu de continuar afinant estructures amb la vista posada en les diades d’aquest mes de juliol, una fase clau de la temporada que inclou la important diada de Festa Major de finals de mes.

Fins a Calafell es va desplaçar un important número de camises, i tot i tenir alguna baixa significativa els Nens vam ser capaços de culminar una diada amb dos castells amb agulla de manera sòlida i solvent.

En primera ronda vam optar per un quatre de set amb el pilar que es va descarregar satisfactòriament, al qual va seguir un quatre de set amb un pis menys, com a prova de quatre de vuit que es va resoldre amb èxit, i un tres de set amb agulla en tercera ronda. Un pilar de cinc, dos de quatre i un altre de quatre aixecat per sota van tancar l’actuació.

Per la seva banda, els Xicots de Vilafranca van igualar la seva millor en el que portem d’any, bastint un tres de set amb l'agulla, un cinc de set, un quatre de set amb l'agulla, un pilar de cinc i dos pilars de quatre.

Els Nens estem immersos de ple en el treball per a les properes cites, havent accelerat el ritme dels assajos incloent-hi les proves de folre. Per això, i amb l’objectiu de poder fer les proves necessàries per continuar la nostra progressió des de la colla es fa una crida a tots els castellers per assistir als importants assajos d’aquest mes, començant pel d’aquest divendres.

Així mateix, el proper diumenge actuarem a les 13 hores a Banyeres del Penedès (el bus sortirà de l’estació del Vendrell a les 12.30h.), on compartirem plaça amb els Minyons de l’Arboç i els Bordegassos de Vilanova, en una altra de les tradicionals cites del nostre calendari estiuenc.