dilluns, 23 de maig del 2011

Salt qualitatiu

Tarragona, 22 de maig de 2011


Colla Jove Xiquets de Tarragona: 3de8, 4de8, 5de7, Vano de 5, 3 Pde4

Colla Joves Xiquets de Valls: i3de8, 4de8, Tde7, 4de7p, 2 Pde5

Nens del Vendrell: 4de7p, 5de7, 3de7p, Pde5





Diumenge passat els Nens del Vendrell vam donar un important salt qualitatiu en el que portem de temporada. Va ser a la Plaça del Rei de Tarragona, en motiu de la celebració de la Diada del Local de la Colla Jove Xiquets de Tarragona, i on també hi va participar la Colla Joves Xiquets de Valls. Un cartell molt interessant, on els castells de vuit estaven garantits, i que reclamava un bon paper, al nivell de la diada. I així va ser, ja que la colla va respondre a l’exigència de l’actuació descarregant els primers castells de set i mig i el primer cinc de set de l’any.Enlace

La diada de diumenge estava marcada en el calendari en tant que era el moment idoni per encetar el segon tram de temporada, deixant enrere el període de rodatge de les primeres actuacions i pujant l’esglaó cap als castells de la gamma alta de set. Després de l’aturada de les decennals de Valls, semblava com si haguéssim entrat en una mena de bucle que no ens permetia arrencar del tot. De fet, l’inici de temporada semblava un calc de la de l’any passat, on ens va costar agafar el to i el pols. Un inici de temporada on s’anava fent feina però no s’acabava de materialitzar a les diades, tal com va passar, per posar un exemple, a la diada de Perafort. I recordo que l’any passat no va ser fins la diada de l’Arboç, cap el juny, que la colla va començar a mostrar el seu potencial. Per sort, el moment de començar a plantar cara a l’any 2011 ha arribat molt abans.

Tot i que diumenge coincidia amb molts compromisos –eleccions municipals i comunions, bàsicament- es va desplaçar un considerable número de camises. Vam obrir actuació aixecant un quatre de set amb l’agulla que es va descarregar amb solvència i seguretat. Era el primer de l’any, i l’objectiu es va assolir amb èxit, no només pel fet de poder-nos anotar el castell, sinó també pel bon resultat que van donar els debuts que en diferents pisos es van produir.

En segona ronda va arribar el nostre plat fort del dia, el cinc de set, un dels castells insígnia durant la temporada passada –en vam descarregar més de 15- i que, enguany, havia de servir com a expressió de que es comença a prémer l’accelerador. El castell va pujar segur i tranquil, sent descarregat amb molta tranquil·litat i deixant unes molt bones sensacions en la colla.

En tercera ronda es va plantar un altre castell amb agulla, en aquesta ocasió el tres de set, que es va completar amb la mateixa suficiència que els anteriors. Un pilar de 5 va tancar una actuació que ens va permetre sortir molt satisfets de plaça, confirmant que si la gent respon i el local s’omple durant els assajos estem preparats per afrontar els nous i importants reptes d’aquesta temporada.

Pel que fa a les altres colles, la Jove dels Xiquets de Tarragona, que actuava com a local, va fer una impecable actuació on van descarregar el tres i el quatre de vuit i un cinc de set de postal, castells que ben aviat veurem amb un pis més. En el cas de la Joves de Valls, van patir l’entrebanc que el seu castell d’inici, un tres de vuit, quedés només en intent en trencar-se per dalt, la qual cosa els va condicionar. Tot i això, van descarregar amb molta seguretat un quatre de vuit i una torre de set.

Els Nens no tornem a actuar fins d’aquí dues setmanes, en una altra de les actuacions importants del calendari d’enguany. Serà el proper 5 de juny, a Valls, on les tres colles que vam coincidir diumenge ens tornarem a retrobar en la Diada del Pati, una altra actuació d’exigència on hem de fer un bon paper. Mentrestant, aquesta setmana s’intensificaran els assajos de dimecres i divendres, sent un dels objectius començar a fer proves de folre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada