dimarts, 23 de març del 2010

Els nens del Vendrell s'incorporen a la Junta de la Coordinadora de Colles Castelleres

Dissabte passat es va celebrar l'assembla de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, que va servir, a més, per escollir la que ha de ser la seva junta per als propers tres anys. Com a fets destacables, i abans de transciure la nota de premsa on queda perfectament explicat com va anar l'assemblea, fer esment, d'una banda, de la nostra incorporació per primera vegada a la Junta de la Coordinadora. I, d'altra banda, felicitar i donar l'enhorabona als Castellers de Badalona per la seva feina d'organització del desenvolupament de tot el dia.


L'ASSEMBLEA DE LA COORDINADORA APROVA LA NOVA JUNTA PER ALS PROPERS TRES ANYS


L'assemblea de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya va aprovar dissabte l'elecció de la nova junta de l'entitat per als pròxims tres anys. L'única candidatura presentada en l'assemblea, celebrada a Badalona, va obtenir 41 vots favorables i tan sols una colla es va abstenir. Miquel Botella (Castellers de Sant) presidirà l'entitat aquest primer any de mandat, mentre els dos restants la presidència correspondrà als representants de la Colla Jove Xiquets de Tarragona i els Capgrossos de Mataró.

A la nova junta, formada per dotze colles, hi estan representades vuit colles que repeteixen de l'anterior, i quatre que mai no havien estat en el màxim òrgan de direcció de la CCCC: els Xiquets de Tarragona, els Marrecs de Salt, els Nens del Vendrell i els Castellers d'Esplugues.

Entre els objectius de la nova junta figura continuar amb el treball en matèria de prevenció (amb nous estudis com el de l'efectivitat de la pinya o les proteccions cervicals), augmentar la presència televisiva dels castells o tirar endavant una campanya de difusió de la candidatura dels castells a la llista del patrimoni immaterial de la Unesco.

A més d'escollir la nova junta, l'assemblea va servir per donar comptes de l'activitat del darrer any, així com per aprovar el pressupost per al 2010. L'assemblea, que es va celebrar a la fàbrica d'Anís del Mono, es va desenvolupar en un clima excel·lent, propiciat també per les activitats prèvies i el dinar organitzats pels amfitrions, els Castellers de Badalona. La colla de la ciutat ha volgut així contribuir al fet que Badalona ha estat nomenada Capital de la Cultura Catalana per aquest 2010.

COMPOSICIÓ DE LA JUNTA DIRECTIVA

President: Castellers de Sants (Miquel Botella i Pahissa)

Vicepresidenta 1a: Colla Jove Xiquets de Tarragona (Anna Guasch i Pujolà)

Vicepresident 2n: Capgrossos de Mataró (Sergi Valdé i Guañabens)

Secretari: Sagals d'Osona (Joan Riera i Claret)

Tresorer: Castellers de Barcelona (Jordi Agut i Mitjans)

Vocals: Castellers d'Esplugues (Josep M. Tarrés i Campreciós), Castellers de Vilafranca (Xavier Escribà i Vivò), Colla Joves Xiquets de Valls (Sergi Fontanilles i Serra), Colla Vella dels Xiquets de Valls (Anton M. Dilla i Pena), Marrecs de Salt (Maria Rosa Pérez i Panella), Nens del Vendrell (Alfons González i Bondia), Xiquets de Tarragona (Joan Sala i Giné).

dilluns, 22 de març del 2010

Il·lusionem-nos amb els Nens



El passat divendres el Diari del Baix Penedès i el 3de8 van publicar la següent carta, enviada pel nostre Cap de Colla.


IL•LUSIONEM-NOS AMB ELS NENS DEL VENDRELL

Ja hem començat els assajos, i tant el meu equip tècnic com jo mateix fem una valoració molt positiva d’aquest inici de temporada, ja que hem pogut fer proves molt interessants que ens porten a il•lusionar-nos amb el projecte d’enguany. Al mateix temps, però, ens agradaria que tota la gent de El Vendrell i del Baix Penedès s’il•lusionés també amb nosaltres, fent seves totes les esperances i expectatives amb què encetem aquest nou any.

Una de les millors notícies i una de les més grans empentes que podria rebre la colla és que tots els castellers i castelleres que en algun moment o altre han format part d’aquesta gran entitat, que els antics dirigents i excaps de colla que han dedicat tantes i tantes hores d’esforç i treball en benefici de la colla, tornessin a venir al local, que s’incorporessin de nou a la dinàmica de la colla, que s’impliquessin al 100x100 amb els Nens del Vendrell. Al cap i a la fi, sense tots ells la colla no hauria arribat fins on avui es troba. Ells són els primers coneixedors de tot el que suposa portar una colla endavant. I, per això, m’agradaria fer una crida a tots ells perquè ens ajudin i aportin la seva experiència, a continuar tirant endavant aquesta entitat que ells porten dintre seu tant o més que jo. Estic convençut que tots junts, treballant plegats, estem en condicions d’assolir grans objectius.

Sé que la seva estimació per la colla els porta a estar al corrent del dia a dia dels Nens i de les qüestions que tenen a veure amb l’entitat. Una d’aquestes ha estat la important incorporació d’un gruix de joves castellers i castelleres amb una il•lusió i una implicació impressionant. Un grup de gent que està aportant la seva embranzida a l’hora de treballar i participar de la vida de la colla. I ara és el moment idoni perquè els castellers més veterans complementin l’empenta dels joves amb la seva saviesa i veterania. Perquè aquells que han format part de la colla i s’hi han estat durant molts anys, són peces claus pel seu coneixement i experiència, i són els posseïdors de petites històries que mai s’haurien d’oblidar i que formen, en el fons, la història de l’entitat.

Tots plegats hem de fer un exercici de consciència individual, i valorar, per sobre de tot, la importància de treballar units per tirar endavant un projecte. Avançar plegats els membres de la junta, els col•laboradors i totes les persones que s’estimen la colla amb l’únic objectiu de buscar el benefici del col•lectiu, dels Nens del Vendrell. És un camí apassionant que requereix de molt d’esforç i sacrifici, però amb una gran recompensa quan s’arriba a la meta. Però també és un llarg viatge que sense ajut, implicació, ganes de sumar i la il•lusió de tothom serà impossible dur-lo a terme.

Sé que hi ha moltes camises vermelles a dins dels armaris del Baix Penedès. Imagineu-vos, per un moment, que un dia, només un dia, totes aquestes camises es poguessin trobar a la Plaça Vella, o a Llorenç, o a Calafell, o a qualsevol altra plaça del Baix Penedès. No hi cabríem. I seria un magnífic somni per a molts de nosaltres. No oblideu que els actius de la colla només som la punta d’un iceberg, la part visible d’uns Nens que enguany celebraran el seu 84é aniversari. Uns Nens on tothom és important, i on tots, siguin nous o veterans, són necessaris.

No crec en la sort, crec en el treball. Tampoc crec en la individualitat. Només en la feina i la il•lusió col•lectiva. Crec que tots i cadascun de nosaltres hem de fer de comercials de l’entitat, promocionar la colla i manifestar el nostre orgull per portar l’escut dels Nens del Vendrell. En definitiva, crec en el bon ambient que es respira al local, tant durant els assajos com en totes les activitats extracastelleres. Crec que tenim una oportunitat única per donar un important salt qualitatiu. I crec en el BON ROTLLO!


Jordi Moreno Pujol
Cap de Colla dels Nens del Vendrell

dijous, 11 de març del 2010

Passejant pel local

Un vídeo senzillet després d'una passejada pel local.

dimarts, 2 de març del 2010

Un primer assaig amb molt bon sabor de boca


Tot i que no va ser més que el començament oficial de la nova temporada, i que encara està per recórrer tot el camí del 2010, l'assaig de divendres va deixar un molt bon sabor de boca.


Amb força assistència de castellers al local, un bon símptoma de les ganes de fer grans coses que actualment es respira a la colla, els Nens vam donar el tret de sortida a la nova temporada, que s’enceta amb grans expectatives.



Tot i que durant l’hivern no l'activitat no s'ha aturat, la represa del contacte amb el que serà el ritme habitual dels assajos es va produir divendres. A més, i gràcies a la col·laboració de diversos castellers, els membres de la colla van poder “estrenar” les darreres intervencions al local, que a més de ser pintat i de veure millorat el sistema d’enllumenat, ha rebut altres reformes.


Pel que fa a l’assaig en sí, cal esmentar, com a fet destacable, que es va arribar a aixecar una magnífica torre de set fins a dosos, a més de construir altres castells en els quals es van produir interessants debuts a nivell de tronc. La colla, que ha rebut una important incorporació de nous castellers, enceta així una temporada que es planteja amb molta il·lusió i esperances per part dels responsables tècnics, i que s’inicia amb molts ànims després del bon sabor de boca del primer assaig.



El proper assaig serà el divendres a les 22.00 hores. Abans, però, l’activitat continua al local, amb una nova sessió del “Programa de preparació de física per a castellers” que, com cada dimarts a les 21.00 hores, i des de fa dues setmanes, s’està celebrant amb l’objectiu de millorar la condició física dels castellers.