dilluns, 4 d’octubre del 2010

Gran Concurs, gran diada i grans expectatives per la Fira




Després de la gran actuació al concurs, repetint els millors registres de la temporada, ara toca fer de la diada de la Fira una de les més importants de la història

Diumenge, en la XXIII edició del Concurs de Castells, els Nens vam signar una gran actuació i vam tornar a fer història, repetint de nou la millor actuació de la temporada (4de8, 5de7 i Tde7) i portant a plaça un castell mític i ben simbòlic pels vendrellencs: la Tde8 amb folre.

Va ser en el concurs de Tarragona de 1970, celebrat també a la Plaça de Braus de Tarragona (i actualment anomenada Tarraco Arena Plaça, desprès de la seva recent remodelació) quan els Nens van descarregar per primera vegada en el segle XX la Tde8 amb folre, la qual cosa va permetre guanyar el concurs d’aquell any. En l’edició d’enguany, 40 anys després, la nostra intenció era tornar a portar aquell castell al mateix lloc, rememorant antigues gestes i demostrant la gran progressió experimentada per la colla.

Tot i que finalment no va ser possible descarregar la torre, vam sortir de plaça amb uns resultats impecables, i amb la sensació que els fruits de tot el treball que s’està duent a terme amb aquest castell estan ben a prop de ser recollit.

Els Nens del Vendrell, de fet, no només van culminar una magnífica actuació, sinó que vam tornar a fer història descarregant un altre 4de8, el quart de la temporada, i el primer que descarreguem en un Concurs de Castells després de 58 anys (l’última vegada que va succeir va ser el 1952). A més, amb aquest sòlid i incontestable 4de8, ens situem a un pas de continuar trencant estadístiques, ja que amb el de diumenge són quatre els 4de8 descarregats en aquesta temporada, la qual cosa és la millor collita amb aquest castell des de l’any 1970.

I, a més, els Nens encara tenim la possibilitat d’afegir un altre episodi més, ja que, si el descarreguem dues vegades més durant aquest any (encara queden tres diades per endavant per a fer-ho), el 2010 seria l’any en tota la història dels Nens del Vendrell en què més 4de8 s’haurien descarregat (el rècord, fins ara, està en els 6 de la temporada 1952, 5 dels quals es van descarregar i un va quedar en carregat). Així mateix, portem el rècord absolut pel que fa al 5de7, amb 12 descarregats enguany.

Aquest recull de xifres expressa quin és el moment de la colla, quin és el seu potencial i quines són les seves expectatives, especialment pel que fa a la important diada de la Fira de Santa Teresa, d’aquí a dues setmanes. Aquesta és la dinàmica que ens va portar a presentar-nos al Concurs amb l’objectiu d’intentar descarregar la Tde8 amb folre, més encara després dels bons resultats dels assajos durant les últimes setmanes, amb una menció especial al del passat divendres a la Plaça Vella, on s’hi va presentar un importantíssim número de castellers i on es van col·locar dosos a l’assaig de la torre.

Així mateix, la resposta en forma de castellers al local per preparar el Concurs ha estat immillorable, i més encara després de veure el gran volum de gent que ens va voler acompanyar al Concurs.

En total, van ser 360 els castellers que vam portar a Tarragona, per a la qual cosa van ser necessaris 4 autocars a més dels desplaçaments en cotxes particulars. La nostra actuació va començar en la segona ronda conjunta, obrint diada amb un més que solvent 4de8 que es va descarregar sense cap tipus d’incidència. Un 4de8, el quart d’aquest any, que s’ha convertit per la seva solidesa i confiança en una carta segura de la colla.

En segona ronda va arribar el primer intent que es va fer amb la Tde8 amb folre. Amb una pinya espectacular, la torre va començar a pujar ferma i amb confiança, però una forta rebrincada a l’entrada de quarts va alterar el ritme de pujada de la canalla, un temps que ja no va ser possible recuperar, raó per la qual es va decidir que la torre es desmuntés tot i que els dosos estaven ja a lloc.

En segona ronda es va optar per asserenar els ànims i completar el segon castell de l’actuació, sent l’escollit un nou 5de7 que es va despatxar sense incidències.

En tercera ronda, amb dos castells ja descarregats (el 4de8 i el 5de7) es va tornar de nou a intentar la Tde8 amb folre. Aquesta, però, va pujar més bellugadissa que la primera, amb un folre que no va acabar d’assentar-se ni de treballar còmode, i amb l’entrada de dosos i la canalla ja en els pisos superiors la torre es va acabar trencant. Tot i no haver-la descarregat, es va demostrar que és un castell que està al nostre abast, i que tornarem a la càrrega per la Fira de Santa Teresa.

Les il·lusions i confiança de la colla continuen intactes, sent majoritari el convenciment en què es tracta d’un castell que està ben a prop. Una confiança reforçada pel fet d’haver estat capaços de descarregar en última ronda una Tde7 impecable (la setena de l’any), després d’algunes hores a plaça i tot i el cansament acumulat per l’esforç fet fins aquell moment.

Després del Concurs, els Nens no afluixem i ja comencem a preparar amb intensitat la important cita d’aquí dues setmanes, la Fira de Santa Teresa, on compartirem plaça amb la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona i la Colla Joves dels Xiquets de Valls, dues colles en un magnífic estat de forma que van sortir reforçades pel seu paper al concurs i que vindran al Vendrell disposades a oferir el millor de sí mateixes.

La diada de la Fira, ja de per sí de gran importància en el nostre calendari, es presenta aquest any amb una rellevància i expectatives màximes, amb uns Nens que volem continuar fent història i que volem convertir la diada del 17 d’octubre en una de les més importants de la nostra història.



Les fotos del dia clicant aquí.

I els vídeos (una producció d'Anna Alcalà i Georgina Solé, unes cracks) a continuació:


















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada