diumenge, 7 de juny del 2009

El Vendrell, 7 de juny de 2009


Plaça Vella del Vendrell, amb Jove dels Xiquets de Tarragona i Joves de Valls

Intent 4de7p, id 4de7p, 3de7, 4de7, 5de6, pilar de 5


Gran jornada de castells a la Plaça Vella. Celebràvem la diada de l’aniversari de la colla (el 83é en aquest cas, que es diu ràpid), sent una de les dates destacades del nostre calendari. Com en altres ocasions, les colles convidades són de les que estan capacitades per oferir un magnífic repertori de castells, i això van fer la Jove dels Xiquets de Tarragona i la Joves de Valls.


La Jove dels Xiquets de Tarragona va descarregar un 3de8, un 2de7, un 4de8, 2 pilars de 5 i 3 pilars de 4. Per la seva banda, la Joves de Valls va completar també el 3 i el 4de8, un 5de7, un pilar de 5 i dos pilars de 4.


Quant a nosaltres, estàvem molt il·lusionats en donar un pas endavant en les nostres construccions tenint en conte el nivell de les altres colles i que es tractava de la nostra diada d’aniversari. Tot i que el resultat, des del punt de vista de l’anàlisi freda dels números no va ser l’esperat, la sensació global que em queda és d’optimisme. Si bé no vam aconseguir completar els castells que presentàvem, es va demostrar que estem capacitats per fer-los.


El primer que van intentar va ser el 4de7 amb el pilar, un castell que havíem assajat últimament i que va pujar sense dificultat. A l’hora de descarregar-lo, i amb el pilar ja visible, una indecisió de la canalla no va fer possible completar-lo, tot i que només faltava un sospir per fer-ho. Després el vam tornar a intentar, degut a les bones sensacions anteriors, però tampoc en aquest cas el vam poder completar.


Després dels intents, vam optar pel 3 i el 4de7, castells plenament consolidats que vam descarregar sense problema. Ja només ens quedava una ronda per tancar la nostra actuació, abans del pilar de 5 final.


¿I el Biel? Doncs el Biel ara puja. Es va decidir que faríem un 5de6, i que hi pujaria el Biel de cassola del tres. Quan el van col·locar a sobre de la pinya el vaig veure més o menys bé, ja que el tenia molt a prop. Fins al pis de segons, amb l’ajut de les mans dels qui estem a baix puja sense dificultat. Els problemes se’ls troba a partir del pis de terços, ja que encara és petit i no hi arriba del tot bé als punts de suport que el poden permetre anar ascendent de manera fluida i constant. Però ahir, tenint en conte que es tracta d’un nen de 4 anys, i que a aquesta edat hi ha limitacions de força i estatura, em sembla que va pujar de meravella. Fins i tot diria que ha estat el dia que millor ho ha fet, molt millor que a qualsevol dels assajos. Ho va fer ràpid, decidit, just darrera dels dosos, i va ocupar la seva posició de cassola en un temps més que raonable.


Com deia al principi, i tot i que no vam assolir els objectius que buscàvem, crec que va ser una gran jornada de castells. Pels que vam poder veure per part de les altres colles, i per la demostració de que, per part nostra, estem en disposició de donar un pas endavant.


I ara, les fotos.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada